040 550 7424


Maalämpö, Lämpökaivo, Porapaalutus Parkano

Maalämpö on uudisrakentajien suosikki

Useampi kuin joka toinen rakentaja valitsee uuden omakotitalonsa päälämmitysmuodoksi maalämmön. Sen suosiota lisäävät toisaalta jatkuvasti nousevat sähkön ja öljyn hinnat, toisaalta lämmittämisen helppous ja mukavuus. Maalämpö on myös ympäristöystävällinen tapa lämmittää.

Pientalojen lisäksi maalämpöpumppu huolehtii yhä useamman teollisuus- tai muun suuren kiinteistön lämmityksestä, ja kaupunkialueilla maalämpö kilpailee kaukolämmön kanssa.

Vaikka alkuinvestointi voi tuntua suurelta, säästöt korostuvat asumisen aikana. Remonttikohteessa maalämpöpumppu tuottaa jopa 40–70 prosentin säästöt aiempaan lämmitysmuotoon verrattuna. Ja mitä isompi rakennus, sitä suuremmista säästöistä puhutaan.

Kesällä maalämpökaivo tuottaa tiloihin helpottavaa viileyttä. Jäähdytys on helppo ja halpa toteuttaa, eikä sen käyttö kuluta energiaa juuri nimeksikään.

Parkanossa maalämmön hyödyntämiseksi tehtävien lämpökaivojen poraaminen vaatii toimenpideluvan. Uudiskohteissa maalämmön käyttöä koskeva lupa sisältyy rakennuslupaan. Jos olet vaihtamassa lämmitysjärjestelmää, nouda toimenpidelupakaavake Parkanon kaupungin sivuilta, http://www.parkano.fi/lomakkeet-5/  

Oma porakaivo turvaa vedensaannin läpi vuoden

Oma porakaivo on maaseutukiinteistöissä monesti välttämätön ja vapaa-ajanasunnoissa mukavuutta lisäävä tekijä. Porakaivon vesivarasto sijaitsee useiden kymmenien metrien syvyydessä, joten edes kuumat kesäkelit kuivata sitä kuten rengaskaivon kanssa usein käy.

Pohjavesi on arvokas asia, jonka suojelu on meille porauksen ammattilaisille ilmiselvää. Kaivonporaus Peltomaa rakentaa Poratek-normiporakaivoja, mikä on takuu siitä, että työ tehdään aina huolellisesti ja asianmukaisilla materiaaleilla, jotta pohjaveden ja sinun juomavetesi laatu pysyy hyvänä jatkossakin.

Porakaivo on pitkäikäinen, mutta jos sinun pihallasi on vanha kaivo, jonka kunto epäilyttää, ota yhteyttä meihin. Arvioimme tilanteen ja tarpeen mukaan puhdistamme tai kunnostamme kaivosi. Jos se ei riitä, poraamme uuden kaivon. 

Porapaalut ja muut erikoisporaukset

Porapaalutus on nopea ja varma perustustapa kaiken kokoisille rakennuksille ja kaikenlaisille rakennuspaikoille. Paalun alapää porataan kovaan peruskallioon, jolloin rakenne on painumaton ja kantaa suurtakin pistekuormaa.

Yksi porapaalujen eduista on mittatarkkuus, ja ne toimivat lyöntipaaluja paremmin esimerkiksi silloin, kun vastassa on vino kallio tai kivenlohkareita tai hankalia täyttöjä sisältävä maaperä. Toteutamme myös muita rakentamisen erikoisporauksia, kuten ilmastointireikiä maanalaisiin tiloihin ja tarkastuskaivoja soramontuille.

Kaivonporaus Peltomaa poraa maalämpö- ja porakaivot sekä erikoiskohteet Parkanossa ja läntisellä Pirkanmaalla.