040 550 7424


Maalämpö, Lämpökaivo, Porapaalutus Huittinen

Maalämpö säästää rahaa ja ympäristöä

Maalämpö on ympäristöystävällinen ja päästötön energiamuoto, joka yleistyy koko ajan sekä pientaloissa että suurkohteissa. Kallis sähkö, öljy ja kaukolämpö ovat kiihdyttäneet energiaremontteja, ja useimmiten voittaja on maalämpö. Lämmittäjälle annetut säästölupaukset ovat olleet huimia, mutta ne ovat myös toteutuneet kohteissa, joissa järjestelmä on mitoitettu ja rakennettu oikein.

Energiatehokas maalämpöpumppu käyttää yhden energiayksikön ja tuottaa kolme. Kulutus on selvästi pienempää kuin esimerkiksi ilmalämpöpumpulla. Lämpökaivo ja maalämpöpumppu ovat investointi pitkälle tulevaisuuteen. Lämpökaivo on periaatteessa ikuinen, ja huoltoa kaipaavat lähinnä järjestelmän kuluvat osat. Pienellä lisäinvestoinnilla lämpökaivo tuottaa hyötyä ympäri vuoden, sillä sitä voidaan käyttää tilojen kesäaikaiseen viilentämiseen.

Hae toimenpidelupahakemus lämpökaivon poraamiseen Huittisten kaupungin sivuilta http://www.huittinen.fi/asiointi_ja_lomakkeet/lomakkeet/rakennusvalvonta

Porakaivo valmistuu päivässä

Tarvitsetpa vettä mökille tai kotiin, puutarhakasveille tai eläimille, hyvä, nopea ja pitkäikäinen vaihtoehto on porakaivo.

Itse poraaminen ja pumpun asennus sujuvat yleensä päivässä, kaivon käyttöönotto on mahdollista noin viikon kuluttua poraamisesta. Kun porakaivosi on rakennettu hyvin ja huollettu säännöllisesti, se turvaa vedensaannin vuosikymmeniksi. Tuotto pysyy tasaisena yleensä silloinkin, kun kuivuus jatkuu pitkään. 

Kaivonporaus Peltomaalta saat myös ylläpitohuollon sekä arvion vanhan kaivosi kunnosta ja korjaustarpeesta.

Porapaalutus sopii vaativiin kohteisiin

Porapaalut kiinnitetään poraamalla syvälle kalliopinnan alle, jolloin perustukset ja yläpuoliset rakenteet tukeutuvat kantavaan maaperään. Porapaaluille perustetut rakenteet ovat yleistyneet, kun rakentaminen on siirtynyt yhä haastavampiin pohjaolosuhteisiin. Erityisesti ne sopivat paikkoihin, joissa maaperän kantavuus on huono, joissa on vaikeasti läpäistäviä kerroksia kuten lohkareita, kiviä tai vanhoja perustusrakenteita tai joissa on voimakkaasti viettävä kalliopinta. 

Omakotirakentajan kannalta porapaalutus on nopea ja täysin vuodenajasta riippumaton menetelmä. Myös rakennuspaikka pysyy siistinä, kun massiivia maansiirtoja ja kaivuja ei tarvita.Erinomaisia porapaalut ovat myös kohteissa, joissa vaaditaan hyvää sijaintitarkkuutta. Ne kestävät suuria, keskittyneitä kuormituksia ja vetojännityksiä, joita esimerkiksi siltarakenteisiin syntyy.

Suoritamme lämpökaivo-, porakaivo- ja erikoisporaukset Huittisissa ja ympäristössä.