040 550 7424


Maalämpö, Lämpökaivo, Porapaalutus Loimaa

Maalämpö on edullista ja ympäristöystävällistä

Maalämpö on uudistaloissa ykkösvalinta, kun lämmitysmuodosta puhutaan. Vanhemmissa, remontoitavissa kohteissa maalämpö korvaa usein sähkön tai öljyn. Sähkölämmitykseen verrattuna maalämpö on investointina arvokas, mutta sen ansioista asumisen aikana sähköä kuluu lämmitykseen enää kolmasosa. Jos rakennuksessa on vesikiertoiset patterit tai vesikiertoinen lattialämmitys, vaihtaminen maalämpöön käy erityisen helposti.

Maalämpö tuottaa sitä suurempia euromääräisiä säästöjä, mitä suurempi on lämmitystarve, joten maalämpöpumppu huriseekin yhä useammin myös isoissa kiinteistöissä. Monissa kunnissa on alettu määrätietoisesti vähentää päästöjä, ja julkisia rakennuksia on alettu lämmittää maalämmöllä.

Kesäaikaan lämpökaivon muutamien asteiden lämpötilaa voidaan hyödyntää myös rakennuksen viilentämiseen. Maaviileäjäähdytyksen toteuttaminen onnistuu sangen pienillä kustannuksilla ja -asennuksilla, eikä käytöstäkään juuri koidu lisäkuluja.

Ohjeet ja kaavakkeen maalämpökaivon rakentamiseen tarvittavan luvan hakuun löydät Loimaan kaupungin sivuiltahttp://www.loimaa.fi/tiedostot/42/documents/Tekninen/Rakennusvalvonta/l%C3%A4mp%C3%B6kaivoohjekaupunki.pdf

Oma porakaivo on edullinen ja varma vedenlähde

Oma kaivo on haja-asutusalueella monesti ainoa mahdollisuus saada kiinteistöön talousvesi. Kallioon porattu kaivo taas on tuottoisuudeltaan huomattavasti varmempi kuin rengaskaivo, sillä pitkäaikainen kuivuuskaan ei juuri vaikuta syvällä sijaitsevan pohjaveden tasoon. Porakaivovesi on kunnallista verkostovettä edullisempaa, joten oma porakaivo on hyvä vaihtoehto esimerkiksi karjatalouteen tai puutarhoille.

Porakaivovesi on useimmiten maukasta, ja siinä on vähemmän bakteereja kuin rengaskaivon vedessä. Tarvittaessa vedenlaatua voi parantaa erilaisilla markkinoilla olevilla suodattimilla.

Kaivonporaus Peltomaa on Poratek-urakoitsija, joka toimittaa vain normiporakaivoja. Tilatessasi porakaivosi meiltä voit olla varma siitä, että se tehdään laadukkaasti sekä turvallisilla ja kestävillä materiaaleilla. Vain sillä tavoin porakaivo turvaa puhtaan veden saannin sinulle – ja usein tulevillekin sukupolville.

Me myös puhdistamme ja huollamme vanhan kaivosi.

Porapaaluilla perustukset nopeasti ja siististi

Porapaalutus on pohjarakennustekniikkaa, jossa teräsputki porataan ehjään kallioon. Se sopii paikoille, joissa maaperä on huonosti kantavaa tai vaihtelevaa. Varma ratkaisu se on myös silloin, kun vastassa on jyrkästi viistävä kalliopinta.

Porapaalutusta voidaan käyttää kaikessa rakentamisessa omakotitaloista suuriin tehdaskiinteistöihin ja laitureista maantiesiltoihin. Se on nopea tapa perustaa talo mihin vuoden aikaan tahansa ja ilman suuria kaivu- ja maansiirtotöitä. Porapaaluilla saavutetaan erittäin pitkäikäinen ja painumaton perustus.

Kysy myös muita erikoisporauksia. Päätoimialueitamme ovat Satakunta ja Varsinais-Suomi.