040 550 7424


Maalämpö & Maaviileä

Edullinen ja ekologinen maalämpö

Paikoin jopa 70 % omakotirakentajista valitsee kotinsa lämmitykseen maalämpöjärjestelmän. Yhä useammin sitä kysytään myös kaukolämmön tilalle. Eikä ihme.

  • Maalämpö on edullista. Maalämpöä hyödyntämällä säästät parhaimmillaan jopa 70 % muihin lämmitysenergiamuotoihin verrattuna. Mitä suurempi rakennus ja sen energiankulutus, sitä enemmän maalämmön käyttäjä hyötyy.
  • Maalämpö on ympäristöystävällistä. Maahan ja kallioperään sitoutunut maalämpö on peräisin auringosta. Niinpä se on uusiutuvaa ja päästötöntä.

Poraamme maalämpökaivot ja asennamme keruuputket, lopusta huolehtii asiantunteva LVI-yritys.

Energiakaivo

Energiakaivo tarkoittaa maahan porattavaa syvää kaivoa, josta johdetaan lämmönkeruuputkiston avulla energiaa maalämpöpumpun kautta asuntoon johdettavaksi. Energiakaivo toimii talvella lämmittäjänä, mutta kesäaikaan energiakaivolla voi myös tuottaa viileää asuinhuoneistoon. Energiakaivo ei tarvitse betonista huoltokaivoa, vaan kaivon päälle asennetaan muovinen suojakaivo. Vaakaputkisto kaivetaan vasta porauksen jälkeen.

Pientaloihin ja suurkohteisiin

Uudiskohteiden lisäksi maalämpö voidaan asentaa myös taloon, jossa lämmitysjärjestelmän saneeraus on ajankohtainen. Yhä useammin maalämpö lämmittää veden ja tilat myös suurissa kohteissa: rivi- ja kerrostaloissa, toimisto-, liike-, teollisuus- ja varastorakennuksissa sekä julkisissa rakennuksissa, kuten hoiva- ja koulurakennuksissa.

Hyödynnä myös maaviileä

Maaperän lämpö pysyy tasaisena läpi vuoden, ja kesällä maalämpöjärjestelmä pitää kodin tai vaikkapa tehdashallin lämpötilan mukavan viileänä. Ja kun huoneiston lämpö siirtyy takaisin kallioperään, järjestelmän hyötysuhdekin kasvaa entisestään.