040 550 7424


Maalämpö, Lämpökaivo, Porapaalutus Turku

Maalämpö Turku – järjestelmät pieniin ja suuriin kohteisiin

Maalämpökaivo porataan jo joka toisen uuden omakotitalon tontille. Vanhemmissa pientaloissa maalämpö kiinnostaa varsinkin siinä vaiheessa, kun vanha öljylämmitysjärjestelmä on tullut tiensä päähän.

Kaupungeissa maalämpö on alkanut korvata myös kaukolämpöä, lähinnä edullisuutensa ansiosta.

Saneeratuissa kerrostaloissa maalämpöjärjestelmään siirtyminen on tuonut lämmityskustannuksiin jopa 40–70 prosentin säästöjä ja mahdollistanut jopa yhtiövastikkeiden pienentämisen.

Ja koska maalämpö on kallioon sitoutunutta aurinkoenergiaa, se on uusiutuvaa ja puhdasta. Vihreä ja kestävä vaihtoehto siis monellakin tavalla.

Maalämpöpumppu soveltuu myös käyttöveden lämmittämiseen ja rakennuksen jäähdyttämiseen. Viilennys ei vaadi suuria lisäinvestointeja, eikä juuri lisää maalämpöpumpun käyttökustannuksiakaan. Asumismukavuus sen sijaan paranee huomattavasti, kun lämpökaivo tasaa asuntosi lämmön myös helteillä.

Kaivonporaus Peltomaa on Poratek-urakoitsija, mikä takaa asiakkaallemme ammattitaidolla ja hyvillä materiaaleilla toteutetut normilämpökaivot sekä pientaloihin että suurkohteisiin.

Rakennus- ja toimenpidelupahakemuksen maalämmön rakentamiseksi löydät Turun kaupungin sivuilta.

http://www.turku.fi/asuminen-ja-ymparisto/rakentaminen/rakentamisen-luvat/lvi-luvat

Huolellisesti rakennettu porakaivo on pitkäikäinen

Porakaivo on hyvä makean veden lähde haja-asutusalueella, myös meren läheisyydessä. Suomen luonnontilainen pohjavesi on useimmiten hyvälaatuista ja raikasta, ja pohjaveden suojelu on aina huomioitava, kun kaivoa rakennetaan.

Kaivonporaus Peltomaa tekee porakaivot ammattitaidolla, Poratekin normiporakaivon kriteerien mukaan. Neuvomme kaivon paikan valinnassa, poraamme kaivon vesitakuulla ja huolehdimme pintavesisuojauksesta. Toisin sanoen meiltä saat kaivon, joka on mitoitettu ja rakennettu oikein, tuottamaan sinulle mahdollisimman hyvää vettä pitkälle tulevaisuuteen.

Jos vanha kaivosi tarvitsee puhdistusta, teemme senkin. Tarvittaessa selvitämme kaivon kunnon ja arvioimme, voiko sen kunnostaa vai pitäisikö porata uusi.

Porapaalutuksella luja perustus

Porapaalutus yleistyy kaikenlaisten perustusten rakentamisessa omakotitaloista tehtaisiin ja maantiesilloista laitureihin. Kallioperään saakka porattavat paalut ovat hyvä ratkaisu paikkoihin, joissa maaperän kantavuus on huono tai sen laatu vaihtelee. Porapaalutus on varma menetelmä myös silloin, kun rakennuspaikalla on jyrkkiä kalliopintoja.

Koska porapaalutus ei juuri aiheuta tärinää, se on käyttökelpoinen menetelmä myös tiheään rakennetussa ja arvokkaita kohteita käsittävässä kaupunkiympäristössä.

Kysy lisää palveluistamme paikkakunnalla Turku sekä muualla Varsinais-Suomessa!