040 550 7424


Käyttövesikaivo

Käyttövesi omasta kaivosta

Kaikkialla Suomessa kallioperän halkeamissa on pohjavettä, joka on useimmiten raikkaan makuista ja hyvälaatuista. Saat nauttia oman porakaivosi tuottamasta kirkkaasta ja puhtaasta vedestä vuosikymmeniä, kun luotat sen rakentamisessa ammattilaiseen.

Porakaivo sopii kohteisiin kuten

  • omakotitalo
  • vapaa-ajanasunto, myös saariin.
  • suureen vedentarpeeseen kuten vesiosuuskunnat, vedenottamot, puutarhat, maatilat ja teollisuus.

Rakennamme sinulle porakaivon, johon kuuluu mm. vesitakuu 1 000 litraa vuorokaudessa kahden vuoden ajan. Neuvomme kaivon paikan valinnassa, mitoitamme kaivon tarpeisiisi ja vastaamme kaivon porauksesta. Jos kohtuulliseen syvyyteen porattu kaivo ei täyty, käytetään porakaivon paineaukaisua, jossa kallioperän hiussuonia avataan korkean vedenpaineen avulla. Porauksen ja mahdollisen porakaivon paineaukaisun jälkeen teemme puhdistus- ja koepumppaukset, joilla varmistetaan veden puhtaus ja riittoisuus. Porakaivon vesi on käyttökelpoista noin viikon kuluttua, kun kaikkein hienojakoisinkin kivipöly on huuhtoutunut pois. Asennamme pumpun ja muut tarvittavat laitteet. Meiltä saat myös ohjeet kaivosi puhtaana pitämiseen ja ylläpitohuoltoon. Toteutamme porakaivon sekä tarvittaessa porakaivon paineaukaisun suunnitelmien ja tarpeen mukaisesti. 


Hyvän kaivon tunnusmerkit

Hyvän kaivon tunnistaa hyvästä vedestä, jonka antoisuuteen eivät vuodenaikojen vaihtelut vaikuta. Kunnolla rakennettu ja kunnossa pidetty kaivo kestää sukupolvelta toiselle.

Puhdas vesi

Koska talousveden puhtaus on ykkösasia, jo kaivon paikka pitää valita oikein. Pintavesisuojaus tehdään huolellisesti, oikeilla ja laadukkailla materiaaleilla, jotta sade- ja valumavedet eivät pääse kaivoon silloinkaan, kun sateet ovat normaalia runsaampia.

Tuottoisa kaivo

On tärkeää, että kaivossa vettä riittää kuivimpinakin kausina. Porakaivo ulottuu syvälle pohjaveteen, joten sen tuotto pysyy tasaisena, vaikka kuiva kausi jatkuisi pitkäänkin.

Elinikäinen kaivo

Hyväkuntoinen kaivo on varma ja erittäin pitkäikäinen puhtaan veden lähde. Kaivon säännöllinen puhdistaminen ja rakenteiden ja laitteiston kunnossapito takaavat, että nautit kaivosi raikkaasta vedestä ilman keskeytyksiä.